Instruktør: Cedric Klapisch, 130 min.

(Frankrig, 2008)

Paris er en kærlighedserklæring til livet med dets både sorger og glæder, og naturligvis også til byernes by, Paris. Filmen er både et rørende og hipt romantisk komediedrama med mange lag, instrueret af den prisbelønnede Cedric Klapisch.

Den professionelle danser, Pierre (Romain Duris), ser pludseligt sit liv i et helt nyt perspektiv, da en hjertesygdom sætter hans tilværelse i stå og tvinger ham til at indstille karrieren. Han står over for en hjertetransplantation, som er hans eneste chance for at overleve. Deprimeret vender han sig mod sin søster (Juliette Binoche) for at få hjælp til at klare sine problemer. Pierre passer regelmæssigt Elises to børn, men bruger ellers det meste af tiden på at stirre ud af vinduet. Ovre på den anden side får han øje på Laetita (Melanie Laurent), som er ved at indlede en affære med Remy (Joffrey Platel), men Laetita tilbedes også af sin professor Roland Verneuil (Fabrice Luchini).

Roland er historiker og hans vidensområde er Paris. Han har ikke kun tabt sit hjerte til storbyen men også til den unge studerende. Rolands bror, Phillipe (Francois Cluzet) står for nogle store nye anlægsprojekter i udkanten af byen, og har som lykkelig gift og vordende far, modsat sin broder, styr på tilværelsen.

Personerne løber sammen og fra hinanden igen, men samhørigheden med Elise vejer tungt for Pierre og langsomt indser han, hvor meget det vil sige virkelig at elske nogen. Det går op for ham, hvor værdifuldt livet er og betydningen af at leve i nuet.

Der er stærke præstationer på det ganske stjernespækkede skuespillerhold, men den egentlige stjerne i filmen er ”Paris”. Byernes by er et mangfoldigt kalejdoskop, og filmen er en hyldest til den franske hovedstad.

(Nordisk film 2008)