Instruktør: Sofia Coppola, 98 min.

(USA, 2010)

 

Sofia Coppolas film begynder med et næsten for tydeligt billede på hovedpersonens, skuespilleren Johnny Marcos, liv: Han sidder i sin bil, der kører rundt og rundt, men ikke kommer ud af stedet. Han bor som stjerne på et fashionabelt Hollywoodhotel, og han lever en ude fra set ønsketilværelse. Mellem filmoptagelserne går tiden med fester, alkohol og tilfældig sex, men så bliver hans elleveårige datter pludselig overladt til ham på ubestemt tid.

 

Dette setup kunne man måske godt blive bekymret for, men det er der ikke grund til, for filmen fortæller en fortættet og fintfølende historie om en mand, der lærer at køre lige ud i livet, og den er fortalt med samme underspillede humor som i Coppolas debut og mesterværk Lost in Translation. Hun har et skarpt blik for de fundamentale livsvilkår, som de fleste på et eller andet tidspunkt bliver konfronteret med, og ikke mindst det gør ifølge anmelderne filmen værd at se. Som instruktør lader hun hellere billeder og musik end ord tale, og hun er en af de få, der mestrer at vise frem for at fortælle.

Stephen Dorff spiller Johnny Marco, der langsomt finder sig selv og træder i karakter. Elle Fanning er ikke mindre talentfuld som datteren, og deres scener sammen er nogle af filmens fineste. Information kalder filmen charmerende, begavet og bevægende, og Ekko mener, at Sofia Coppola dirigerer sin film med renhed, empati og humor, og at hendes blik for såvel det forlorne som det ægte er suverænt.

 

Kilder: Ekko nr. 52 og Information 27.10.2010