Instruktør: Lisa Cholodenko.104 min

(USA, 2010)

 

Nic og Jules er et lesbisk forældrepar. Deres ældste datter skal på college om et par måneder. Datteren har ligesom sin bror ikke en far. Men mødrene har jo fået sæden fra en eller anden. Det lykkes dem at opspore Paul, som egentlig er deres biologiske far. Så da Paul træder ind i billedet, vender det op og ned på hele familien.

The Kids Are All Right er en finurlig lille film, der uden de store armbevægelser fanger tilskuerens interesse ret hurtigt. Filmen har også vundet prisen som årets film i komediegruppen ved Golden Globes. Filmen fortæller en fin historie om, hvordan børn egentlig vil gøre alt for at finde en forælder, hvis de føler mangel på en. Det er selvfølgelig de to mødre, der har opdraget og passet en, men alligevel mangler der en farmand i huset. Det kommer der en del fornøjelige scener ud af.

Filmen fungerer især godt på det mere humoristiske plan. Den balancerer utrolig svingende mellem at være et hyggeligt lystspil og et alvorligt drama. Begge genrer fungerer hver for sig ganske godt, men alligevel kan man blive lidt forstyrret af de mere dramatiske udsving, filmen disker op med undervejs.

Skuespillerne er til gengæld rigtig gode. Både Annette Bening og Julianne Moore er som altid seværdige i rollerne som mødrene. Bening er den mere gnavne og alvorlige, mens Moore er den mere nede på jorden type, der aldrig rigtig har gjort noget med livet. Men i sidste ende er det Mark Ruffalo der står stærkest som donorfar, Paul. Ruffalo underspiller utrolig godt og giver os ikke bare de bedste sjove øjeblikke, men også filmens bedste figur. Han er lidt af en scenestjæler her. Men alle pengene værd.

 

Kilde: Kim Skotte, Politiken