IMG_6539.CR2Instruktør: Jeff Nichols. Spilletid 130 min. (USA, 2012)
Filmen forevises torsdag d. 19. februar kl. 16.15 & 18.30

Ellis og hans bedste ven Neckbone, møder den mystiske mand Mud (Matthew McConaughey), der gemmer sig på en øde ø i Mississippifloden. Mud fortæller de mest utrolige historier, om at han har slået en mand ihjel i Texas for at beskytte sit livs kærlighed og nu er eftersøgt af dusørjægere. Han påstår, at han skal mødes og stikke af med sin elskede, Juniper (Reese Witherspoon), der venter på ham i byen. Skeptiske men også nysgerrige indvilger Ellis og Neckbone i at hjælpe Mud, koste hvad det vil. Drengene indser snart, at sandheden er farligere end de anede, men da er det for sent at bakke ud.

Jeff Nichols (Take Shelter) har instrueret et enestående drama, der er blandt de bedst anmeldte film i USA i 2013. “En ny amerikansk filmklassiker er skabt” skrev Joe Morgenstern i Wall Street Journal. Filmen har da også mange træk til fælles med en af USAs literære klassikere fra midten af det 19. århundrede – Huckleberry Finn af Mark Twain – som ligeledes er en sydstats “coming –of – age” fortælling, der skildrer marginaliserede karakterer, for at bruge et moderne udtryk.

Filmen er et mix af ungdomsfilm, sydstatsdrama og spændingsfilm. Meget flot filmet med den helt rigtige sydstatsstemning og gode præstationer fra både børn og voksne.
Kilde: Kim Skotte, Politiken og Niels Roe, CinemaZone.dk