Filmklubben Thy Velkommen til Filmklubben Thy's hjemmeside

Filmklubben Thy
TRÆKFUGLE // 3. OKT

Instruktør: Cristina Gallego, Ciro Guerra. Spilletid: 118 min.(Colombia, Danmark, Mexico, 2018)

Trækfugle begynder i 1969 et vindblæst sted i den colombianske ørken, hvor den unge kvinde Zaida (Natalia Reyes) netop skal til at gennemgå et overgangsritual til voksenlivet. Hun er en del af det indianske wayuu-folk, som stadig lever i overensstemmelse med gamle traditioner.
Rapayet er en fredelig mand, der bare gerne vil giftes med Zaida, og derfor har han brug for penge til en medgift. Den småhandel, som han og hans impulsive og forlystelsessyge makker Moisés (Jhon Narváez) laver, slår ikke til, men da nogle lalleglade typer fra det amerikanske Fredskorps efterspørger marihuana, lægger de en plan.
Ægteskabet fuldbyrdes, selv om Zaidas mor Ursula har bange anelser. Carmiña Martínez bringer en tragisk værdighed til rollen som den respekterede kvinde, der står alene med sin advarsel mod de lette narkopenge. Sandsigersken bliver både stammens og filmens anker i en fremtid, der er akkurat så turbulent, som hun havde forudset.
Rapayet har fætre, der dyrker marihuana til lokalt brug, amerikanerne kender en importør ved navn Bill, og sådan begynder et skred væk fra traditionel levevis og ud i en profitabel, men også konfliktfyldt tilværelse som hashhandlere.
Gennem fem kapitler strækker handlingen i Trækfugle sig over tolv år af Colombias historie, hvor narkohandel forvandler landet radikalt. For en gangs skyld er det ikke kartellernes dramatiske historie, der bliver fortalt, men den landlige indianske befolkning, der sørger for at tilvejebringe varerne til at begynde med.
Trækfugle er ikke en historie om, hvordan den hvide mand kom og ødelagde livet for uskyldige indianske mennesker. Den handler derimod om, hvordan den almenmenneskelige grådighed gradvist tager over og bliver til en destruktiv og ustyrlig kraft, som truer med at smadre den velstand, som de i løbet af de tolv år får opbygget.

Kilde: Lone Nicolajsen, Information
Filmen vises torsdag d.3. oktober, kl. 16.15 og 18.30.

Der er lukket for kommentarer.