Instruktør: Taylor Sheridan.
Spilletid 107 min.
(USA, Canada, England 2017)

Den erfarne vildtjæger Cory Lambert finder en ung kvinde død i sneen i vildmarken i Wyoming. Alt peger på, at hun er blevet brutalt voldtaget og er flygtet barfodet hele natten gennem det øde snelandskab. Til at lede efterforskningen sender FBI en ung nyuddannet agent, Jane Banner, fra Las Vegas kontoret. Sammen begynder det umage par at følge de spor, der kan løse det mystiske mord, og sagen viser sig at trække tråde til Corys egne rødder i det gamle indianerreservat.
Udgangspunktet er som sådan velkendt, men 47-årige Taylor Sheridan gør det klart, at mordet på pigen er symptom på noget større. I sin debut som instruktør giver den hæderkronede manuskriptforfatter (Sicario) en afmægtig fuckfinger til behandlingen af det amerikanske samfunds måske mest marginaliserede minoritet: indianerne.
Handlingen udspiller sig nemlig i et af de mange reservater, hvor amerikanerne upåagtet fortsætter et hundredårigt folkemord. Piller og sprut har erstattet General Custers kavaleri-offensiver, men resultatet er omtrent det samme.
Reservatpolitiet har seks betjente til et område større end Sjælland. De kriminelle skal næsten melde sig selv for at blive straffet.
Uden FBI-ressourcer er der ingen chance for at finde morderen, men da kvinden døde af forfrysning, kan retsmedicineren ikke angive mord som dødsårsag. Og så har Banner ikke noget at gøre på reservatet.
Wind River er instrueret og forfattet af skribenten bag Sicario og den Oscar-nominerede Hell or High Water (vist i Filmklubben sidste år). Denne gang blander han hårdkogt thriller-stemning med en samfundsbevidst vinkel om de indfødte amerikaneres plads i det moderne samfund.

Kilder: Kino og Niels Jakob Kyhl Jørgensen, Ekko.

Filmen vises torsdag d. 21. februar, kl. 16.15 og 18.30