Instruktør: Ron Howard.
Spilletid 137 min.
(USA/England 2016)

Der har været utallige tv-programmer om The Beatles med interviews med de fire berømtheder og deres nærmeste medarbejdere samt klip fra koncerter og pladestudier. Er der stof til en ny film? De amerikanske og engelske producenter og filminstruktøren Ron Howard har sikkert med rette indset, at interessen for de fire gulddrenge fra Liverpool er nærmest evig, og denne gang er stoffet skåret til, så det mest handler om det nærmest uafbrudte turnéliv fra 1962 – 1966.
Daniel Skov Madsen i CinemaZone.dk spørger: ” Har Ron Howard så noget nyt at fortælle med sin dokumentarfilm? Svaret er nej, men filmen er underholdende, og det ny-restaurerede koncertmateriale er intet mindre end spektakulært … Bliv hængende til efter rulleteksterne for at se optagelserne fra Shea Stadium. På scenen forvandles myten til talentfulde mennesker, og det er værd at se i biografen”
Anmelderen Ida Rud giver filmen fem stjerner i filmmagasinet Ekko. Hun mener, at Ron Howard har imponerende styr på mere end 100 timers arkivmateriale. Gamle fotos bliver gjort levende med røg fra cigaretter og damp fra tekoppen. Men så er der også en del overflødige interviews… ”Der er masser af live-optagelser som er sjældne. De er renoverede, og det lyder fantastisk. Man synger hele tiden med… Undervejs forsvandt mit smil for at blive erstattet af en følelse af udmattelse. Man tager bandets anstrengelser på sig, man bliver frustreret på deres vegne.”
Kim Skotte i Politiken giver den også fem stjerner og skriver: ”En tankevækkende ting i Ron Howards charmerende dokumentarkollage er deres demokrati. John, Paul, George og Ringo traf kun store beslutninger, når de var enige.”

Filmen forevises torsdag d. 14. september, kl. 16.15 & 18.30