Filmklubben Thy Velkommen til Filmklubben Thy's hjemmeside

Filmklubben Thy
SYV MINUTTER OVER MIDNAT // 9. nov

Instruktør: J.A.Bayona
Spilletid 108 min.
(Spanien 2016)

”Det er sjældent, man som halvgammel voksen får fortalt et eventyr, der føles både nyt og vigtigt, mens det knager og knirker på den gode gammeldags måde, og klumpen i halsen vokser og vokser, til hele herligheden pibler ned af kinderne.” skriver Kim Skotte i Politikken.
” Aldrig har jeg set så overbevisende en skuespilpræstation af et barn”, skriver Ida Rud i Ekko.
Conor er en dreng som så mange andre. Han bor med sin mor i et lidt smårodet og faldefærdigt hus, men de to hygger sig i faderens fravær, i hvert fald når den strikse mormor (Sirgourney Weaver) ikke er på besøg. Der er dog blot det problem, at Conors mor er døende. Hun prøver ganske vist alle behandlingsmuligheder, men både vi og hun selv ved, at det er en forgæves kamp. Det ved Conor også. Han vil dog ikke vise det, men tegner og tegner.
På bakken udenfor hans vindue vækkes det gamle takstræ på den nærliggende kirkegård til live. Takstræet har en frygtindgydende fremtoning og advarer ham dystert om, at det vil komme på besøg og fortælle tre historier, hvorefter Conor selv skal fortælle den fjerde historie, sandheden – den om den dybeste smerte og det skrækindjagende mareridt, der plager ham.
Syv Minutter over Midnat rummer to spor, der begge behandles seriøst og med meget høj kvalitet. Monstersporet udspiller sig som animationssekvenser, hvilket giver dem den helt rigtige fiktion -i -fiktionen-præg, og som understøtter den fantastiske dimension i træets virkelighed. Sideløbende udspiller den virkelige historie om Conors mors forgæves kamp mod kræftsygdommen sig, og om den strikse mormor, der skal kapere den smerte, det er at begrave sit eget barn.
Syv Minutter over Midnat skriver sig ind som en af de virkelig vellykkede skildringer af børns sorg – og har i det hele taget vaskeægte klassikerpotentiale i den fantastiske genre, hvor fantasiens figurer hjælper med at forme det store barn til en lille voksen.

Kilder: Frederik Asschenfeldt, Cinemazone.
Filmen forevises torsdag d. 9. november, kl. 16.15 & 18.30

Der er lukket for kommentarer.