UIPInstruktør: Richard Linklater. Spilletid 165 min. (USA, 2014)
Filmen forevises torsdag d. 22. oktober, kl. 16.15 & 18.30

Som tiden dog flyver, og livet løber afsted med os.
Den 54 – årige amerikaner, Rishard Linklater, er instruktøren, der arbejder med tiden som ramme.
I trilogien Before Sunrise, Before Sunset og senest Before Midnight har han med 9 års mellemrum fortalt tre historier om de samme to menneskers forhold og med de samme skuespillere.
Takket være Linklaters øre for dialog og hans evne til at få sine skuespillere til at levere naturalistiske præstationer, synes denne formalisme dog aldrig påtaget eller forceret. Det føles snarere som en elegant måde at skabe struktur i livets forvirrende kaos på.
Nu er tidtageren Linklater gået skridtet videre i sin nye film Boyhood, som er resultatet af 12 års optagelser med den helt almindelige dreng Mason (spillet hele vejen af Ellar Coltrane) fra han er 6 til han fylder 18. Resultatet er fabelagtigt – storslået i omfang, men intimt helt ned til detaljen – og Boyhood er en af de mest nuancerede og realistiske coming-of-age film nogensinde.
Mason gennemlever et moderne liv i skilsmissernes tegn. Han og storesøsteren Samantha bor hos deres mor, Olivia (Patricia Arquette ). Hun kæmper med dagen og vejen, mens deres far, Mason Evans Sr. (Ethan Hawke ) flagrer rundt i Alaska og i tilværelsen. Med passion og musikglæde, men i begyndelsen uden for 5 øre sans for ansvar. Portrættet af forældrene er ikke dømmende. Begge har deres at byde ind med .Olivia er en pligtopfyldende mor, men har en mere heldig hånd med sin efteruddannelse, end hun har det med mænd. Begge dele får i høj grad indflydelse på børnenes liv, med papsøskende, mange opbrud og afskeder.
Boyhood fortæller med sin historie og sin praksis, at vi alle ligner hinanden ret meget og samtidig er helt forskellige. Fortæller os, at vi forbliver den samme, mens vi forandrer os løbende og bliver formet.
Linklater har skabt en filmisk milepæl og fremstår som filmkunstens mest tilbagelænede maestro.

Kilder: Kim Skotte, Politiken og Leslie Felperin, Ekko