Filmklubben Thy Velkommen til Filmklubben Thy's hjemmeside

Filmklubben Thy
Tracks // 25. feb

Miracle FilmInstruktør: John Curran. Spilletid 112 min, (Australien, 2013)

Filmen forevises torsdag d. 25. februar, kl. 16.15 & 18.30

I 1977 besluttede Robyn Davidson sig for at vandre 3000 km gennem den australske ørken kun ledsaget af fire kameler og sin hund, Digitty. John Curran har, baseret på den sande historie og rejsememoirer, lavet en rørende historie om udholdenhed, beslutsomhed, båndet mellem mennesker og dyr og australiernes (både immigranter og aboriginere) forhold til deres land.
Robyn Davidson, spillet af Mia Wasikowska, er en skulende, men smuk ung enspænder, som ikke lægger skjul på, at hun foretrækker dyrenes selskab fremfor menneskenes. I et par flashbacks antydes en problematisk barndom, men ellers giver filmen ikke megen forhistorie.

Maron Nelsons manuskript fremmaner listigt tidens dagligdags sexisme. På samme måde vises de hvide australiers racistiske syn på “the first Australians,” som aboriginerne somme tider kaldes. Måske er det dette fordomsfulde samfund, Davidson prøver at undslippe med sin vandring.
For at finansiere rejsen lader hun en fotograf fra National Geographic dokumentere dele af hendes vandring. Opgaven tilfalder Rick Smolan (spillet af Adam Driver fra tv-serien Girls). Til at begynde med er hun meget afvisende overfor hans sociale snaksalighed, men efterhånden lærer han at respektere hendes ønske om tid alene, og de udvikler et mere venskabeligt forhold.

Filmatiseringen af Tracks har været på tale siden 1980, og i 90´erne blev Julia Roberts foreslået som hovedrolleindehaver. Men når man ser australske Mia Wasikowskas subtile og intenst fysiske præstation, er det svært at forestille sig en anden i den rolle.
Og førsterangs-fotografen Mandy Walkers pragtfulde widescreen-billeder og kløgtige klipninger gør sceneriet til en karakter i sig selv – et rigt, skræmmende og dystert øde.

Kilder: Leslie Felperin, Filmmagasinet Ekko og Sophie Engberg Sonne, Politiken

Der er lukket for kommentarer.