Instruktør: Wong Kar-wai.  Spilletid 98 min. (Hong Kong, 2000)

To ægtepar flytter ind i det samme boligkompleks i Hong Kong i begyndelsen af 1960’erne. Manden og kvinden i de to forhold er ofte efterladt hjemme, mens deres ægtefæller er på forretningsrejser, og i deres ensomhed udvikler de et venskab.

Da de finder ud af, at deres respektive ægtefæller har en affære med hinanden, indleder de to ”efterladte” en form for rollespil, hvor de får stadigt sværere ved at adskille følelserne for hinanden med følelserne for deres ægtefæller. Resten er svært at forklare, det skal opleves.

Men kort fortalt er det en film om to mennesker, der er fastlåst af samfundets sociale normer og deres egen forestilling om ærbarhed, og de er overbeviste om, at de er anderledes end deres utro ægtefæller.

Filmen var nomineret til De Gyldne Palmer i Cannes i 2000. Nu er den igen strøget ind på filmentusiasternes nethinde, da filmen for nylig blev genskabt i 4K-kvalitet.

Den er enestående filmet takket være Wong Kar-wais hoffotograf, Christopher Doyle. Han har skabt en billedside, der er yderst overraskende og overvældende, med masser af farveskift, varierede sindsstemninger og musik, der passer perfekt til stemningen.

Kilde: Rasmus Brendstrup, Ekko  

Filmen vises torsdag d.13. januar, kl. 16.15 og 18.30