Filmklubben Thy Velkommen til Filmklubben Thy's hjemmeside

Filmklubben Thy
Hende // 4. sep

1HendeInstruktør: Spike Jonze. Spilletid 126 min. (USA, 2013)

Filmen forevises torsdag d. 4. september, kl. 16.15 & 18.30

Fremtiden er lys og ren, men også ret dyster, hvis man skal tro på Spike Jonzes bud på vores nære fremtid, med en sublimt underspillet Joaquin Phonix i rollen som den introverte Thedore, hvis jagt på kærligheden har medført et forlist ægteskab. Mest af alt på grund af Theodores manglende evne til at forholde sig til virkeligheden og hans fokus på alt andet end nærhed og tosomhed.

Han fortaber sig i Internettets upersonlige mørke, men da han investerer i et hyperintelligent og ekstremt tilpasningsdygtigt operativsystem ændres hans liv og virkelighed markant. Udstyret med en stemme (grødet og lækkert indtalt af Scarlett Johansson) forelsker Theodore sig i sit operativsystem (!) og det i ham.

Det lyder som en underlig præmis og giver det mening? Svaret er JA- det giver mening. Filmen er et lille mesterværk!

Hende er en smuk og ligefrem kærlighedshistorie, som formår at give poetiske vinkler på det ellers så fortærskede tema, kærlighed mellem to personer, eller her, en person og en kunstig intelligent stemme.

Filmens præmis er, at vi er ved at miste fokus på nære relationer. At alt er ved at blive kunstigt, koldt, kynisk og dermed ligegyldigt, og at menneskeheden er ved at fortabe sig i sin egen tekniske formåen og muligheden for at være online.

Vi kan indhylle os selv i en verden af kompleks kunstighed. Men vores følelser, de vil altid være ægte. Spike Jonze rammer dem med sin lette, elegante hånd, renere end nogen anden amerikansk instruktør lige nu.

Kilde: filmkorn.dk

Der er lukket for kommentarer.