Filmklubben Thy Velkommen til Filmklubben Thy's hjemmeside

Filmklubben Thy
The Lunchbox // 15. jan

8lunchboxInstruktør: Ritesh Batra. Spilletid 104 min. (Indien, 2013)

Filmen forevises torsdag d. 15. januar kl. 16.15 & 18.30

 

Filmen foregår i det myldrende Mumbai, hvor tusindvis af madpakker hver dag bringes fra hjem til arbejdspladser i et sindrigt udbringelsessystem, hvor der så godt som aldrig sker fejl.

Den snarligt pensionerede enkemand, Saajan Fernandes ( spillet af Irrfan Khan, som vi kender fra “Life of Pi”) får hver dag leveret en madkasse på sin arbejdsplads. Men en dag er det ikke den sædvanlige industrimad, men hjemmelavet mad – lavet med kærlighed. Maden var tiltænkt forretningsmanden Rajeev (Nakul Vaid). Hans unge kone, Ila (Nimrat Kaur) prøver at nå hans hjerte ved hjælp af sin kogekunst.

Saajan opdager ikke fejlen, men Ila regner det ud, da hun spørger sin mand, hvad han syntes om maden.

Ila lægger en lille seddel i næste dags madkasse, og snart bliver det til en korrespondance mellem Saajan og Ila. I begyndelsen skriver de kun om hverdagsemner, som Saajan tidligere ville have delt med sin nu afdøde kone, og Ila med sin mand, hvis ikke han var arbejdsnarkoman og havde en hemmelig affære.

Efterhånden opstår der følelser mellem de to ensomme mennesker. De virker så rigtige for hinanden, på trods af forskellighed i alder, livserfaring og religion – han er kristen, og hun er hindu. Vil de have mod til at mødes ansigt til ansigt?

Khan er med rette blevet kaldt en af verdens bedste nulevende skuespillere. Kaur er tidligere model og ikke så kendt, men hendes spil i “The Lunchbox” lover godt for hendes videre karriere.

Til slut en advarsel: Spis inden filmen, man bliver sulten undervejs!

Kilde: Leslie Felperin, EkkoDer er lukket for kommentarer.