11Broken_circleInstruktør: Felix van Groeningen. Spilletid 111 minutter. (Belgien, 2012)
Filmen forevises torsdag d. 5. marts kl. 16.15 & 18.30

Filmen vandt publikumsprisen på både Berlin Film Festival og CPH PIX i 2013: Den er en smuk, rørende og meget intens film om kærligheden mellem Elise og Didier, en kærlighed, som også må rumme smerten i samme hjerte. Hun har sin egen tatoveringssalon, han spiller banjo i et bluegrassband. De mødes, han taler, hun lytter. Han er ateist, hun har et kors tatoveret i nakken. Parrets lykke synes fuldendt, da de får en datter, Maybelle. Hun bliver som 6-årig alvorligt syg, og Elise og Didier må kæmpe for hende sammen. Kan man komme gennem en sådan prøvelse, når man er så forskellige?

Filmanmelderne er gennemgående begejstrede. Sophie Engberg Sonne skriver i Politiken bl.a.: ”Handlingen springer frem og tilbage i tid over en periode på syv år, og selv om alvoren i Maybelles situation tidligt bliver klart, forstærker hvert et glad flashback tragedien, ligesom de muntre minder bliver pinefuldt søde i kontrapunktisk kontrast med nuets ulykke.

Mellem scener af Maybelle, der gennemgår den ene grufulde behandling efter den anden og svinder ind, ser vi bluegrassbandets stadig mere succesrige koncerter og den stærke kærlighed mellem Didier og Elise.

At ’The Broken Circle Breakdown’ har vundet publikumspriser i Berlin og på CPH PIX, er ikke svært at forstå, for aldrig har denne anmelder grædt så heftigt til en film som til ’The Broken Circle Breakdown’.”

Nanna Frank Rasmussen (Jyllands-Posten) slutter trop: ”Man får noget nær den perfekte filmoplevelse – ambitiøs på både mediets og publikums vegne. Sikke en gave.”