Filmklubben Thy Velkommen til Filmklubben Thy's hjemmeside

Filmklubben Thy
Carnage // 21. feb.

Instruktør: Roman Polanski. Spilletid 80 minutter

(Frankrig, Tyskland, Polen, 2011)

 

Nancy (Kate Winslet) og Alans (Christoph Waltz) 11-årige søn har slået tænderne ud på Penolope (Jodie Foster) og Michaels (John C. Reilly) jævnaldrende dreng. Derfor har sidstnævnte par inviteret på kaffe og kage for at tale ud om tingene og håndtere sagen som voksne mennesker..

Carnage er baseret på et skuespil og foregår praktisk talt i ”real time”. Vi er kun væk fra de to ægtepar i introsekvensen og under rulleteksterne, hvor de to 11-årige henholdsvis toppes og forsones. Resten af filmen udfolder sig i lejligheden, og som handlingen skrider frem fyldes lokalet med de fire temperamentsfulde personers indestængte følelser, der ikke kun bunder i drengeslagsmålet.

Den tempofyldte og velskrevne sidste del af filmen, hvor de mange følelsesudladninger begynder at afsløre de dysfunktionelle ægteskaber, giver skuespillerne rig mulighed for at folde talentet ud. Jodie Fosters transformering fra tålmodig hønemor til indebrændt ægteviv er uden én falsk tone. Når den spinkle skuespiller begynder at slå løs på sin husbond, den 100 kilo tunge John C. Reilly,  er man i tvivl om, hvem af de to, der ville gå sejrrigt ud af en boksekamp.

På grund af det stærke skuespil tilgiver man at Carnage i bund og grund er filmet teater instrueret af den garvede Roman Polanski. Filmen udnytter sin real time-præmis effektivt og lader på herlig uforudsigelig facon alliancerne på den verbale slagmark komme og gå på få minutter. Til sidst kan ingen, heller ikke publikum, finde hoved og hale i det store frustrations-roderi. Det gør nu heller ikke så meget, for smilet har for længst fundet vej til læberne.

 

Kilde: Cinemazone

Der er lukket for kommentarer.