Instruktør: Charlotte Wells. Spilletid 96 min. (England, 2022)

I Charlotte Wells’ film Aftersun tænker voksne Sophie tilbage på den charterferie, hun havde til Tyrkiet med sin far, Callum. Sophie var da 11 år, og faren blev 31 i løbet af ferien. De virkede så ligeværdige i deres omgang med hinanden, at mange andre hotelgæster troede, de var søskende. Med på rejsen har de et videokamera, så de scener, vi ser som erindringer, ser vi også af og til som videooptagelser.
   Der er flere tegn på, at Callum har en depression. Han har selvhjælpsbøger med på ferien, vi ser ham sidde alene på hotelværelset og græde med ryggen til kameraet, han laver tai-chi-øvelser, når han kan komme til det. Han drikker mange øl til deres måltider, men vi ser ham aldrig beruset.
   Tonerne af R.E.M.s Losing My Religion kalder på Sophies erindring om, at hun og faren plejede at synge den som karaokeoptræden, men på ferien vil han ikke gå på scenen sammen med hende, så hun synger meget umusikalsk alene. Sophie er meget vred over farens svigt og går ikke med ham op, men slutter sig i stedet til nogle britiske teenagere, som hun har været sammen med før. Blandt dem er Michael, som hun kysser med ved poolen. Næste dag forsones far og datter, mens de tager på udflugt til mudderbadene. Sophie overrasker Callum ved at få de andre turister til at synge For He’s a Jolly Good Fellow, da det er hans fødselsdag.
   Filmen slutter med, at Callum vinker farvel til Sophie i lufthavnen – hun skal hjem til sin mor.
Kilder: Nanna Frank Rasmussen. Politiken 2. februar 2023 og Wikipedia

Filmen vises torsdag d. 9. november 2023 kl. 16:15 & 18:30