Instruktør: Alice Winocour. Spilletid 105 minutter. (Frankrig, 2022).

Den franske film Gensyn med Paris omhandler de minder og traumer, der følger efter et terrorangreb.
   Mia genbesøger gerningsstedet tre måneder senere for at mødes med de andre overlevende for at bearbejde traumet. Mia er en ungdommelig kvinde, som bor sammen med en læge et sted i den del af Paris, hvor vi altid finder den kreative middelklasse.
Hun er journalist og translatør i russisk med job i Radio France. Alt tegner lyst og lykkeligt for parret, indtil den dag Mia på sin motorcykel efter middag med kæresten kører hjem igennem regnvåde gader. Regnen får hende til at snuppe et glas hvidvin i en mondæn bistro. Det skulle hun aldrig have gjort.
   Midt i al værtshusets lystighed med smilende turister og et animeret fødselsdagsparty sker der et terrorangreb. På må og få skydes der løs på alle gæsterne. Brat og brutalt. Mia bliver lettere såret, men overlever muligvis, fordi hun holdt en ukendt mands hånd i mørket.
Men hvad skete der egentlig den aften?
   Efter tre måneder husker hun kun hændelsen i sporadiske tilbageblik og må således gå på sporet efter den tabte tid – den tragiske terror. Psykisk uforløst og gådefuldt frustreret kan Mia ikke gå tilbage til en normal hverdag efter nedskydningen. Hun vil gerne finde sin anonyme redningsmand, men i mødet med andre overlevende kommer hun i tvivl om sin egen adfærd under det infame angreb.
   Filmens realistiske bagtæppe er terrorattentatet den 13. november 2015 mod spillestedet Bataclan bistro. Instruktøren Alice Winocours bror overlevede angrebet. Det er således en stærkt personlig film.
   Hovedrolleindehaveren, Virginie Efira (Benedetta, Elle) er blevet belønnet med den franske filmpris César for bedste kvindelige hovedrolle for sin præstation i filmen.
Kilde: Ekko, 2022

Filmen vises torsdag d. 23. november 2023 kl. 16:15 & 18:30