Filmklubben Thy Velkommen til Filmklubben Thy's hjemmeside

Filmklubben Thy
TANNA // 28. sep.

Instruktør: Bentley Dean og Martin Butler
Spilletid 104 min.
(Australien 2015)

Tanna er den første spillefilm udelukkende optaget på Stillehavsøen Vanuatu i Ny Hebriderne. En fiktionsfilm om forbudt kærlighed, hvis dokumentariske elementer fylder så meget, at vi næsten befinder os et sted i grænselandet mellem genrer.
Den er dog baseret på en autentisk historie, der ændrede, hvordan de indfødte stammefolk i dag organiserer deres samfund, sådan at ægteskaber nu også kan indgås af kærlighed på de elskendes initiativ- og ikke kun som en måde for stammens ældste at bilægge en strid. Skuespillerne er stammemedlemmer, der agerer naturligt og utrænet, og de to hovedpersoner har en sødmefuld naturlighed i deres tiltrækning af hinanden og stædige insisteren på at bryde de gamle stammeregler.
I fortællingen skal den unge pige Wawa gives bort til nabostammen, der er blevet mere og mere aggressiv i kampen om den frodige jungle. Problemet er blot, at Wawa er blevet forelsket i høvdingesønnen Dain fra sin egen stamme, og de to løber ud i junglen så snart chancen byder sig. Wawa gennemgår ritualet fra pige til kvinde. Men det betyder også, at udleveringen til den brutale nabostamme nærmer sig. Hun flygter derfor sammen med Dain for at leve som udstødt, men snart sætter begge de to stridende stammer jagten ind på de to elskende.
Filmen vandt både publikumsprisen og en pris for bedste fotografering på filmfestivalen i Venedig 2015. Den er konstant smuk at skue og giver 100 min. magisk rejse direkte ind i en anden verden. Oplevelsen af denne verdensfjerne verden overskygger udbyttet af selve dramaet, selv om det er interessant at se den klassiske fortælling om ulykkelig kærlighed sat i så eksotiske rammer. De to dokumentarinstruktører har valgt helt rigtig ved at skildre Yakelstammen via en fiktionsfortælling. Man får et dybt fascinerende besøg ind i en ukendt verden.

Kilder: Ekko (Leslie Felperin), Cinemazone: Frederik Asschenfeldt
Filmen forevises torsdag d. 28. september, kl. 16.15 & 18.30

Der er lukket for kommentarer.