Filmklubben Thy Velkommen til Filmklubben Thy's hjemmeside

Filmklubben Thy
Stories we tell // 20. feb.

Instruktør: Sarah Polley. Spilletid 128 min.11_STORIES_WE_TELL

(Canada, 2012)

 

Sarah Polley er en internationalt anerkendt canadisk skuespiller, filminstruktør og manuskript-forfatter. Hendes mor døde, da hun var 13 år. Sarah var en efternøler og datter af den britiske skuespiller Michael Polley og den canadiske skuespillerinde Diane Polley.

Filmen er en selvbiografisk familiehistorie, som i udgangspunktet er privat, men som i udfoldelsen bliver alt andet. Filmen er et portræt af en familie med en hemmelighed eller to.

Vi  navigerer  efter  bedste  evne  i  øjeblikkets  kaos.  Først  bagefter  former  vi  det  oplevede  som en  fortælling. Historierne  om  os  selv.  Erindringer,  som  ofte  afviger  stærkt  fra  andres  om samme  begivenhed. Vi  oplever  tingene  fra  forskellige  vinkler  og  igennem  forskellige  temperamenter.  Vi  husker ikke  en begivenhed.  Vi  husker  vores  oplevelse  af  den,  og  på en  måde  bliver  det  først  en begivenhed, når  vi  fortæller om  den.

Familiemedlemmerne er i vidneskranken. Men det er en sandhedskommision med et begrænset mandat. Vi kommer tættere på sandheden, efterhånden som skællene falder fra øjnene, og andre sandheder følger med i lyset, men i virkeligheden sker der dybest set nok det, at fortællingen muterer.

Erindringen er en slags uforvarende virkelighedsfiktion. En subjektiv sandhed, der hverken er løgn eller en røverhistorie. Vi kan slet ikke undgå at være historiefortællere. Uden fortællingen om os selv, var vi tavshed. At det forholder sig sådan, har sjældent været smukkere udstillet end i Stories we tell.

 Kilder: Kim Skotte, Politiken

Der er lukket for kommentarer.