Filmklubben Thy Velkommen til Filmklubben Thy's hjemmeside

Filmklubben Thy
La Bohéme // 25. nov.

Instruktør: Robert Dornheim, 100 minutter

(Østrig – Tyskland 2008)

Giacomo Puccinis mesterlige opera – La Bohéme – om livet og kærligheden for en flok sultende kunstnere i Paris i midten af 1800-tallet, er mere end en håndfuld gange overført fra teaterscener verden rundt til biograflærredet såvel som tv-skærmen. Dette er omtrent den 20. gang, vi kan opleve den fattige romantiker Mimis og skribenten Rudolphes svære forhold under endnu sværere omstændigheder.

Instruktøren Robert Dornheim har involveret sig i projektet alene på grund af de to operastjerner og hovedrolleindehavere, Rolando Villazón og Anna Netrebko som en hyldest til deres talent. Da denne berømte diva optrådte i København i foråret 2010, brød billetnettet sammen på grund af den store interesse.

Det ses og føles i en utrættelig opsætning af en af de mest tilgængelige men til stadighed vidunderligt gribende italienske operaer.

Netrebko og Villazón river i hver eneste scene opmærksomheden væk fra den overivrige instruktion og får hurtigt gjort klart, hvorfor de betragtes som operakunstens drømmepar. Netrebko som Mimi er forfriskende fri for divaattitude og ekspressionistisk ageren. Det samme kan siges om Villazón der tydeligt får kommunikeret sin figurs sjælekval ud over en imaginær scenekant.

Til trods for at operaen har måttet under kniven og blive en del kortere end sædvanlig, påvirker det ikke det overordnede indtryk. Ofte føles det som en greatest hits filmatisering, hvor den ene storslåede arie følger lige i hælene på den anden.

Endelig må musikken ikke glemmes. Optaget ved en koncert i München 2007, minder Puccinis værk os endegyldigt om det smukke og aldeles poetiske i at brøle alle hverdagstrivialiteter ud med den største overbevisning i  stemme og opførelse.

Kilde: Mia Brygger, Cinemazone.

Der er lukket for kommentarer.