Instruktør: Adam Mckay. Spilletid: 132 min. (USA, 2018)

Den næsten-biografiske film VICE handler om Dick Cheney, den tidligere vicepræsident for George W. Bush, der satte nye standarder for, hvordan rollen som VP kunne bruges i Amerika.
Vi får historien om, hvordan han forandrede landet og rollen på måder, som vi stadig mærker følgerne af i dag.
Mens Dick Cheney var George W. Bush’ vicepræsident fra 2001 til 2009, kom der afsløringer i amerikanske aviser om den næstkommanderende i Det Hvide Hus. Historier om, at Cheney lige så stille var kommet til magten fra bibelbæltet i Midtvesten uden at have nogen særlig stor akademisk bagage med til Washington. Tværtimod var han blevet smidt ud af Yale-universitet på grund af druk og dovenskab.
Cheney synes at være et produkt af den særlige, mandehørmende, buddy-kultur, hvor spritkørsel og slagsmål, hasardspil og sjusser uden grænser samt et kvindesyn et sted mellem urskoven og stenalderen er optagelseskriterier.
Filmen har høstet ros over hele verden, og det skyldes i særdeleshed Christian Bale, der i en næste ukendelig forandring nåede en vægt på 96 kg. for at spille rollen. Det har indtil videre givet ham en Golden Globe, samt en nominering til det kommende Oscar show.
Efter The Big Short (2015) går Adam McKay direkte efter toppen af råddenskabens isbjerg og viser, hvordan amerikansk politik og big business grisk arbejder sammen og giver os således i Vice en sædeskildring på gadeplan af forretningsverdenens finansskandale

Kilde. Bo Tao Michaëlis, Ekko.
Filmen vises torsdag d.19. marts, kl. 16.15 og 18.30